Skip to main content

Terrasoverkappingen hout

Bij Henry Janssen Terrasoverkappingen vindt u de perfecte combinatie van functionaliteit en professioneel design, waarmee we uw buitenruimte naar een hoger niveau tillen.

Bij ons gebruiken we enkel topkwaliteit A-Douglas hout voor onze prachtige overkappingen. Ons geoptimaliseerde hout ondergaat een zorgvuldig proces van droging (tot 18%), vingerlassen, dubbele verlijming, schaven en kanten. Hierdoor worden de balken niet alleen stabieler en maatvast, maar wordt kromtrekken en scheuren tot een minimum beperkt. Dankzij het schaafproces hecht vuil zich minder aan het hout, waardoor beitsen eenvoudiger wordt en de kans op splinters minimaal is. Wij raden aan om de Douglas constructie te beitsen voor het behoud van kleur, of om de veranda een unieke tint te geven die perfect bij uw huis past, en om de levensduur te verlengen.

Al ons hout is afkomstig uit duurzame bronnen en draagt het FSC keurmerk. Het wordt verkregen uit lokale bossen waar herbebossing en houtkap plaatsvinden in harmonie met de levenscyclus van het bos. Hierdoor valt ons Douglas hout onder duurzaamheidsklasse 3. En hoewel natuurlijke werking onvermijdelijk is, wat kan resulteren in kleine scheurtjes, geeft dit juist een natuurlijke en karakteristieke uitstraling.

We bieden verschillende soorten overkappingen aan, van platte daken met of zonder oversteek, met EPDM folie als dakbedekking. We adviseren om 3 cm isolatieplaten op het dak te plaatsen om vochtdoorslag in het hout te voorkomen. Deze platte daken kunnen nog verder worden uitgebreid met een lichtstraat, zowel in lessenaars- als zadeldakconstructie.

Daarnaast hebben we schuine lessenaarsdaken als overkapping, die kunnen worden voorzien van 8 mm veiligheidsglas of 16 mm polycarbonaatplaten. Voor het type goot heeft u keuze uit een half ronde zinken goot of een poedercoat aluminium goot in de kleuren wit, zwart of antraciet.

Het is tevens mogelijk om een vrijstaande houten overkapping achter in uw tuin te plaatsen. Met toevoeging van bijvoorbeeld een houten/aluminium rabatwand of glazen schuifwand, kunt u heerlijk uit de wind zitten en nog langer genieten van het buitenleven.

Enkele voordelen van een houten overkapping:

  • Esthetische uitstraling
  • Duurzaamheid
  • Flexibiliteit in ontwerp
  • Milieuvriendelijk
  • Warmte-isolatie
  • Veelzijdigheid

Bij Henry Janssen Terrasoverkappingen is bijna niets onmogelijk, omdat alles op maat gemaakt kan worden. Ontdek vandaag nog hoe wij uw buitenruimte naar een nieuw niveau tillen, met de warme uitstraling van A-kwaliteit Douglas hout.


Stel uw eigen overkapping geheel naar eigen smaak samen voor optimaal tuinplezier. De overkappingen zijn gemakkelijk uit te breiden met verschillende accessoires, ook achteraf!

Accessoires

Al onze overkappingen zijn uit te breiden met glazen schuifwanden, schuifpuien, aluminium of houten rabatwanden en ieder type zonwering (zowel handmatig als elektrisch bediend). Ons schuifwandsysteem is gemaakt van top kwaliteit afkomstig uit Duitsland. Het type S20 glas bestaat uit 10 mm gehard veiligheidsglas en wordt altijd precies op maat gemaakt met een maximale hoogte van 2500 mm. Hierdoor kunnen wij onze schuifwanden ook monteren in een ander merk terrasoverkapping. In de schuifwand zit een meeloopsysteem verwerkt zodat u niet ieder panelen apart hoeft te verschuiven. In de voet van het glaspaneel zit zelfs een slotje verwerkt om de schuifwand af te sluiten. Door middel van de verschillende maten rails is bijna iedere opstelling mogelijk.